10 Şubat 2016 Çarşamba

Youtube kanalımızın ilk videosu " Tanışma ", Bunubitatcılar kimdir ?

Arkadaşlar hepinize merhaba..

Youtube kanalımızda ve blogumuzda yayınlamış olduğumuz ilk video ile sizlere ekip üyelerini tanıştırdık.. Eğlendik ve projelerimizden bahsettik..

Beğeninize sunduğumuz ilk videomuzla karşınızdayız. Hem destek olun hem eğlenin inşallah ! :)

Youtube kanalı açtık! Ayrıntılar videomuzda Abone olmayı unutmayın :)


1 Şubat 2016 Pazartesi

Ev Yapımı Mantarlı Hamburger!


2000'li yıllarda bizi hipnotize eden fast food kültürü ile haşır neşir olduğumuz hamburger mutfağımıza hızlı bir giriş yaptı. Öyle ki bir mantı gibi, bir pastırmalı kuru fasülye gibi steak house burger aş ermeye başladık. Sonra sağlıksız denildi, etleri yuhalandı ama bizim ilgimiz hamburgerin üzerinden asla geri çekilmedi. Sağlıksız olduğu gerekçesi ile havası sönen ünlü fast food zincirleri şimdilerde yerini gerçek et ve kaliteli malzeme ile inanılmaz hamburgerler yapan steak houseburger zincirlerine bıraktı. Fast food kültürünün karanlık yanları törpülenmiş, daha özenilmiş versiyonu olan bu zincirler de hatırı sayılır menü fiyatları ile göz korkutur ve 'Abi bi hamburgere o para verilmez yaa!' türevi cümleler türetir oldu. Peki ne olacak? Ucuzu sağlıksız, sağlıklısı pahalı, hamburger de mi yemeyelim yahu? Tabii ki yiyelim, ama nasıl? Bunu bi tat ekibi, cep yakmayan gerçek hamburgeri gururla sunar: Mantarlı Karamelize Soğanlı Ev Yapımı Hamburger!



Malzemeler: Her bir hamburger için 150 gr yağsız dana kıyma, turşu, domates, 7-8 adet mantar, bir adet kuru soğan, büyük boy hamburger ekmeği ve envai çeşit sos

Muhteşem bir hamburgere giden yolda atacağımız ilk adım kıymaya yarım kuru soğan rendesi, kimyon, tuz ve karabiber ekleyerek yoğurmak olacak. Yoğurduğumuz kıymayı pişerken biraz küçüleceğini göz önünde bulundurarak, hamburger ekmeğinizin boyutundan biraz daha büyük şekilde yuvarlak kalın bir köfte haline getirin. Geniş bir tavada önce doğradığınız mantarları ve piyazlık kestiğiniz soğanları bir miktar sıvıyağ ile iyice soteleyin. İyice kızardıktan sonra bir tatlı kaşığı soya sosu eklerseniz karamelize bir tat elde etmiş olursunuz. Ardından aynı tavaya birkaç damla daha yağ ekleyerek hamburger köftenizi yerleştirin. Tavayı değiştirmeyin ki mantar ve soğan tadı köfteye de aroma versin. Hamburger ekmeğinizin tabanına bu tada en çok yakışacağını düşündüğümüz barbekü sosunu sürün. üzerine ince kesilmiş salatalık turşusu, domates ve isteğe göre marul ekleyin. Üzerine pişen hamburger köftesini ve onun üzerine de kavrulmuş mantar ve soğanı ekleyin. Evde hazırlanan hamburger sizin damak tadınızı yansıtacağı için her zaman için en lezzetli olanıdır. İstediğiniz soslarla ve malzemelerle kendi tarifinizi şekillendirin, buradan sonrası size kalmış. Biz yanında hafif olması için baharatlayarak fırınladığımız patates ile servis ettik. Ama geleneği bozmak istemezseniz patates kızartması da şahane olacaktır. Afiyetle!


Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmak yasaktır.
Teşekkür ederiz.