20 Ağustos 2015 Perşembe

Yufka Arasında Körili Tavuk!

Tavuk tavuk olalı böyle lezzet görmedi.Yufka arasında köri sarısında pratik, yeni ve keyifli bir tarif;


"Evde yiyelim bugün" mü diyorsunuz, "Kolay ama şöyle değişik bi şey olsun." cümleleri kafanızı mı kurcalıyor? Çok uğraşmak da istemediniz ve karalar bağlayıp ne yesek ne yesek ne yesek moduna mı bağladınız? Artık bunların hiç biri dert değil. Yufka arasında körili tavuk tam size göre. Yapımı son derece basittir. Tavuğu ve malzemeyi soteleyin, yufkaya sarıp kızartın ve tadını çıkarın. Üstelik on dakika içinde yaparsanız... Her neyse biz tarife geçelim.

Bir adet yufkadan dört adet çıkıyor ve ve bir porsiyonda iki adet var. Buna göre ilkokul matematiğinizi konuşturabilir malzeme miktarını ayarlayabilirsniz. Gerekli malzemeler tavuk, yufka,mantar,köri ve kaşar peyniri. Herkes hazırsa başlıyoruz.


                                                                                                                                                                              Geniş bir tavaya önce miniminnacıcık doğranmış tavuğu alıp suyu çekene, gülü solana, pembe olana kadar pişiriyoruz. Ardından yeşil ve kırmızı biber sevenler burada yapacakları hamleyi biliyor sanırım? Arkasından mantarlı da ekleyerek kızarınca da köriyi ekleyip sarartarak gel gel sarışınım gel diyoruz;




Müziksiz mutfak biraz eksiktir, her yemeğin bir melodisi, bir makamı,Yanında istediği bir müziği mutlaka vardır. son hamle olarak tuz baharat ayarları çektikten sonra bir adet domatesi doğrayıp altını kapatıyoruz. Dörde böldüğümüz yufkaya  iç harçtan koyarak üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirerek çok sıkı olmayan rulolar halinde sarıyoruz. Tavanın dibini yağlayıp son aşamada kızarana kadar pişirip önce gözümüzü doyuruyoruz. Ekmeksiz yiyin, tadını çıkarın Afiyetle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder