11 Ağustos 2015 Salı

Bir Yaz Rüyası; Kavun İçi Dondurma

Güney sahillerinde popüler plajlarda sosyetik olmuş kavuniçi dondurma ya da yöresel adıyla dondurma kavunlusu adıyla nam salmış nefis bir yaz tarifiyle iştah kabartmaya geldik ahaliii!


                                                           

Yaz aylarında (ki aslında kış aylarında da Allah başımızdan eksik etmesin) dondurma deyince akan sular hizaya gelir. Kakaolusu, sütlüsü, kavunlusu, çileklisi, vişnelisi ve hatta tahinlisi bal kabaklısı derken dondurma hepimizin vazgeçilmez yaz aşkı. Bizi güneşin zararlı ışınlarından korur diyemesek de sıcaktan kaçmak için lezzetli bir sığınak, yaz akşamlarında tatlı bir dayanak...     Dondurmanın farklı şehirlerde çok farklı tatları var, birbiriyle yarışan herhangi birinden aldığınız dondurmanızı bal gibi kavunla birleştirsek nasıl olur?               Efendim? ...??                                                                                         Evet şimdi kan şekerinizi yerden toparlayın, küçük bal kavunu ikiye bölün. çekirdeğini çıkarın ve dondurmanızı hunharca içine doldurun. Şimdi koltuğa/yatağa/şezlonga/bahçeye/havuz başına kurulup reklam yıldızı bir oyuncunun yüz ifadesine bürünerek kaşığınızı daldırabilirsiniz.

"Şekerim kaç kalori bu?" diyenlere; Waffle yiyip kilo alırım derdine son! bu tarifi farklı meyveler de ekleyerek diyet dondurma ile yaparsanız pişmanlık derdi olmadan tatlı tatlı kaşıklayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder