31 Ağustos 2015 Pazartesi

Güzeller güzeli Ev yapımı Vişne Şurubu!




Sıcak havalarda bol bol sıvıyı tüketmeden edemiyoruz. Beslenme konusunda bilinçlenmeye açık zihinlerimiz, "gazlı ve şekerli içecekleri gözüm görmesin, yıkılın karşımdan!" diyor çoğu zaman, Diyor demesine ama, yüzde yüz meyvenin suyunu içeren içeceklerde bile koruyucu onlarca katkı maddesi yer alıyor.

Peki naaaapıcaz!!!

Evet hepimizin aklında aynı soru işareti; "Peki ne yapmalı?", "Sadece su içerek yaz mı geçer?", "Neden katkısız bir şey yok piyasada?","Çoluğum çocuğum heves ediyo, içme diyorum anlamıyolar ayol.","Gazlı içeceklerde 982879 tane küp şeker varmış diyollağ,","Su içsem yarıyo bebeğim yaa,","Ay çok sıcak!"...

Şimdi bu sorularınızın kökünü kurutacak, şu nemli, şu esmeyen günlerde içinize su serpecek, evde haftalarca dayanabilen, içiniz yandığında, misafir kapıyı çaldığında anında imdada koşan süper organik kahramanımız: Ev yapımı Vişne Şurubu!!





İhtiyacımız olan yegane malzemeler 5-6 kilo kadar vişne ve 4 su bardağı toz şeker.(-Ee ama bunda da şeker vaağr! -Var canım, var güzelim ama o içtiğin meşrubatlara kıyasla onda biri, hem de katkısız ımmhhh..)

Vişnelerin saplarına bu aşamada elveda deyip kalanlarını güzelce cıbı cıbı yaptırıyoruz. Tencereye vişneyi alıp üzerine yaklaşık 3-4 litre su ekliyoruz. Ocakta 30-40 dakika fokurdayan vişneleri sonrasında suyundan ayırıyoruz. Elde ettiğimiz vişneli suya toz şekeri ilave edip kıvamı koyulaşan bir vişne şurubu elde etmek için yine 30-40 dakika kaynatıyoruz efenim. Kavanozlara doldurup sıcağıyla ters çevirirseniz konserve gibi vakumlayıp aylarca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız zamanda 1/4 oranında soğuk su ve buz ekleyip yaz sıcağına alaycı bir gülümseme atabilirsiniz. Bu da bu tariften çıkacak onlarca bardak vişne şurubu demek onu da ekleyelim.

Peki ya vişneler nolcak?!

Geriye kalan vişneleri bir süzgeçte ezerek çekirdeklerinden ayırır, bir tencerede damağınızın ekşi tatlı ayarına göre toz şeker ekleyip kaynatırsanız kahvaltıda tereyağının yanına, pastada kekin arasına ve hatta yoğurdun üzerine çok yakışacak bir de vişne marmelatı yapmış olursunuz. Bir vişneyle iki tarif, hayat sürprizlerle dolu ;)

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız.
Teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder