10 Ağustos 2015 Pazartesi

Fırın Güveç Tadını Eve Getirin!


            Uzaklarda arama çünkü sen güveçtesin, taht kurmuşsun fırının en güzel yerindesin!

Mutfak çok acayip bir dünya, yemek yaparken seçtiğimiz malzemeler, baharatlar gibi pişirdiğimiz araç gerecin de bi tadı var aslında. Kahve bile bakır cezvede ayrı bi güzel olur da konumuz o değil. saptırmayalım. Hiç tencereyle güveç bir olur mu? Olmaaaz... Tencere yemeğini sever sayar saygıda kusur etmeyiz ama fırın görmüş yemeğin hali bi başka...


Malzemeler;
-300 gr dana kuşbaşı
-3 patates
-2 kabak
-2 patlıcan
-3-4 domates
-kırmızı ve yeşil biber
-Salça, baharat

Her ne kadar sırtından vuracak olsak da ilk işlemimiz yine emektar tencereyle olacak. Tenceremizin dibine bir yemek kaşığı salçayla, tuz ve karabiberle harmanlayacağımız domatesleri doğrayıp bi taban hazırlıyoruz. Üzerine nizami bir sırayla  etleri, küp küp doğranmış patatesleri, biberleri, kabakları ve patlıcanları ekliyoruz. domatesle salçayı harmanladığımız kapta kalanlar ziyan olmasın diye biraz suyla çalkalayıp yemeğe deviriyoruz. Son olarak anne adeti olarak bir tutam tuz serpiştirip tencereyle kapağı buluşturuyoruz. Ocakta üç beş dakika fokurdattıktan sonra tencereyle veda etmeye kendimizi hazırlıyoruz.

Artık kolaylıkla her yerde bulunan tek porsiyonluk güveç kaplarına, ya da "Tüm yemeği ben pişiririm açılın!" deme yiğitliğinde tek parça büyük bir güvece aldığımız yemeğimiz, ikinci aşaması için fırında lezzetli bir tatile çıkıyor.Yolcuğumuzun bu kısmı yaklaşık 30-40 dakika sürüyor. Fırın da o sıralar 200 derece falan işini biraz ağırdan alıyor.Fırının tadını içine çeken güveçler hafif suyunu çekip kızararak size gülümserken dikkat edin eliniz yanmasın. Afiyetle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder