27 Ağustos 2015 Perşembe

Fesleğenli Ayranı Bi Tadın!

 
Dünya üzerinde tamamen bizim kültürümüzün ürünü olup adı değişmeden sevilmiş özel tatlardan biri yoğurt, diğeri ise onun türevi olarak soframıza taht kurmuş olan ayran. Bir çok yemeğin yanına güzel gider, serinletir, "ı run each teen me" şeklinde komikli espiri yaptırır. Şimdi sıkı durun, size ünlü işletmelerin hatırı sayılır fiyatlarla süslediği menülerinde yer verdikleri bir tarif sunuyoruz;
Fesleğenli Ayran!
 






Hazır ayran alıp içine fesleğen atabilirsiniz ama aynı tadı alabilir misiniz bilmiyoruz, üşenmeyin sadece iki dakikanızı alacak;

Bir porsiyon için; bir bardak yoğurt, üç dört dal taze fesleğen,yarım salatalık,bir tutam tuz

Blendera ilk adımda yoğurdu, yarım bardak suyu ekleyip 20-30 saniye karıştırarak öncelikle ayranımızı yapıyoruz. Daha sonra kabuğu soyulmuş yarım salatalığı, ve yıkanıp doğranmış fesleğen yapraklarını ve bir tutam tuzu ayrana ekleyip tüm malzeme birbiriyle tanışana kaynaşana kadar çırpıştırıyoruz. Cam bir kavanoz veya sürahiyle buzdolabında en az bir iki saat dinlendirirseniz tadından yenmez. Kıvamını su ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Afiyetle!



Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız.
Teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder