10 Ağustos 2015 Pazartesi

Bir anne klasiği; Elmalı Tarçınlı Kurabiye


         
Çocukluğumuzun unutulmayan tatları vardır, şimdi kokusu burnunuza gelse zaman makinesini icat eder o yıllara geri gideriz. Annelerin genelde sayılı olduğu için  yoğun güvenlik önlemleriyle koruduğu ama arkasını döndüğü an mideye indirdiğimiz o tatlardan biriyle görüştürmek isteriz sizleri. Kokusuyla, tadıyla, üzerindeki pudra şekeri, içinde pişen elmanın tarçınla delirmeceler deyişiyle büyümeyen kurabiye; elmalı kurabiye!

Malzemeler;

Hamuru için

-200gr paket margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 adet yumurta
-iki yemek kaşığı yoğurt
-bir su bardağı pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-alabildiğine un

Harcı için
-3 adet elma
-3 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
-yarım su bardağı ceviz

       Önce o nefis elmalı harç için elmaların vitaminli kabuklarını soyup çekirdeklerinden ayırıyoruz ve rendeliyoruz. Toz şekerle karışan elma kapağı kapalı tencerede suyunu çekince tarçın ve cevizle karışıp soğumaya çekiliyor. Derince bir yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi yoğuruyoruz. ardından bir süzgeçten unu bizim için elemesini rica ediyoruz. Tabi kabartma tozu da unla beraber eleniyor bu arada. Kulak memesinden daha sert bir kıvam alan hamurumuzu küçük yuvarlak toplara ayırıp 15-20 dakika buzdolabında istirahat ettirdikten sonra ister klasik anne formatında isterseniz küçük turtalar şeklinde hazırlayıp içine/üzerine harçtan koyarak efsane lezzete bir adım daha yaklaşıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyarak ve koyduktan sonra fırını açarak, üzerinde çok hafif bir pişme efekti görene kadar pişiriyoruz.Bu da ortalama 15 dakika süren ve sonucunda size mis gibi çocukluk anıları tattıracak bir vakte denk geliyor. Servis tabağında küçük bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpiştirdikten sonra parmaklarınızla birlikte yiyebilirsiniz. Afiyetle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder