21 Ağustos 2015 Cuma

90'ların Efsane Şarkılarını Bir De Böyle Dinleyin!

Gençler başarılı..

" A Capella Boğaziçi "

Ev telefonundan cep telefonuna geçişin ilk yılları, basının, gazetelerin en özgür dönemleri, merdaneli çamaşır makineleri, tüplü televizyonlar, herkesin evinde aynı yerde aynı şekilde duran aynı eşyalar, çizgi film kuşakları, yüksek bel pantolonlar, geniş omuzlu kadınlar, bigudili saçlar, halk otobüslerinde bile sigaranın serbest olduğu, herkesin hayat standardının aynı çizgide ilerlediği mutlu yıllar...




90'lı yıllar hepimizin hayatında milenyum öncesi tos pembe bir zaman dilimi olarak aynı sempatiklik dozunda yerini koruyor. Güçlü arkadaşlık ve aile bağları, yaz tatillerinde memlekette kuzenlerle bir araya gelip maaile tatil yapmak gibi şimdilerde pek yeri olmayan güzelliklerle dolu yıllardı. Henüz akıllı bir cep telefonumuzun olmadığı, sevdiğimiz kızı/erkeği okul koridorunda,apartman bahçesinde stalkladığımız sabır isteyen günlerdi. Televizyondaki filmleri dizileri her seferinde aynı keyfi veren günlerin bir de müzik kültürü vardı ki bir daha asla aynı tadı alamadık. Şimdinin müzikte ufuk açmış isimlerinin henüz genç ve kıpır kıpır olduğu zamanlar, deneysel klipler, kasetten dinlenen şarkılar alınan haz... Hepsi hafızamızı yer eden güzel nüanslar olarak kazındı zihnimize.

Şimdi sizi o güzel yıllardaki anılarını tazeleyecek bir çalışmayla baş başa bırakıyoruz. Başarılı çalışmalarıyla adını epey duyduğumuz Boğaziçi Caz Korosu'ndan sonra bu kez yine aynı  kaynaktan çıkan billur seslerin oluşturduğu A Capella Boğaziçi ekibinin enstrüman kullanmadan hazırladıkları mizansen ile 90'lar pop müzik tarihine bir yolculuğa çıkalım.





90'lar müziği hatırlamakla bitmez, bu da vol 2;




Bu başarılı ekibi tebrik ediyor, kulaklarımızın pasını silecek yeni performanslarını dört gözle bekliyoruz. Bir de bonus olarak Kürdili Hicazkar Longa var elimizde, bakalım hatırlayacak mısınız?:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder