24 Ağustos 2015 Pazartesi

Hatay Sürk Peynirli Makarna


Hatay mutfağının zenginliği bizim anca çenemizi yoruyor. Enfes tatlarıyla dillere destan Hatay mutfağının ustalarına selam çakıyor, müsaadeleriyle Sürk peynirlerini ödünç alıyoruz. Makarna her haliyle güzel ama bu haliyle ballı lokma tatlısı; Hatay Sürk Peynirli Makarna!




Hataylıysanız, oradan akraba/komşularınız varsa zaten kendi gelir size ama değilseniz taze lor peynirinin baharatlarla yoğrulmuş ve kurutulmuş halini günümüz marketlerinden de temin edebilirsiniz.
Hatay Sürk Peyniri

En sevdiğiniz makarna çeşidini, Sürk peynirini, iki domatesi ve biraz tereyağını hazır edin,başlıyoruz. (Biz bu tarifte mantar da kullandık)

Makarnayı haşlayın süzün, bunu da biz öğretmeyelim. Tencereye iki yemek kaşığı tereyağını ve ufaladığınız Sürk peynirini ekleyip biraz soteleyin ve mutfaktaki baharat kokusuna kendinizi bırakın. Bir iki dakika sonra rendelediğiniz domatesleri ekleyip tuzuna tadını bi bakın. Sudan geçirdiğiniz makarnayı da ekleyip iyice harmanlayın. Sonra oturun afiyetle götürün ve Sürk peynirinin müptelası olun. Afiyetle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder