9 Ağustos 2015 Pazar

Pazar kahvaltısında İspanyol Omletiyle delirmeceler!



Kahvaltı kültüründe kendi sofralarımızı övmekle bitiremedik. Her ne kadar bizim kültürümüzün çeşitlilik zenginliği bizi mutevazılıktan uzaklaştırsa da yöresel olmadan global olunmaz sözünü hatırlayıp gönlümüzü rahatlatabiliriz. Kahvaltı sofrasında lezzetli bir konuğu ağırlamak isterseniz size bir müjdemiz var. Her evde bulunabilecek malzemelerden oluşan İspanyol omletinin bu versiyonu, lezzet kaşiflerinin yüzüne gülümseme ekecek. Haydi başlayalım:

Müziksiz yemek yapamam diyenler yemek yaparken bunu bi dinlesin! :) 


İspanyol Omleti;

-İki adet yufka
-2-3 adet patates
-bir adet kırmızı biber
-2 adet yeşil biber
-3 yumurta
-bir su bardağı rende kaşar
-tereyağı ve damağınıza yakışan baharatlar

Patatesleri yuvarlar yuvarlak doğrayıp kızartıyoruz.Ardından biberleri de yine kızartma yöntemi ile büyük doğrayarak biraz cızırdatıyoruz. Geniş bir tavayı biraz yağladıktan sonra birinci yufkayı serip kenarlarını boşlukta bırakıyoruz. Öteki yufkadan ufak parçalarla omletin zeminini güçlendiriyoruz. Şimdi kızarttığımız patatesleri tavanın zeminine diziyoruz. üzerine biberleri dizip tuz karabiber ve "şu da olsaydı ne de güzel olurdu." dediğiniz baharatları ve şefin önerisini umursayanlar için taze fesleğen yaprakları koyuyoruz. Sarısıyla beyazını birbirine kattığımız yumurtalarımızı bir güzel patateslerle buluşturduktan sonra kaşarları da üzerine boca ediyoruz. ikinci yufkanın kalanıyla kapadığımız omlete en son kenarda kalan ilk yufkanın kenarlarıyla kaplayıp  ocağa alıyoruz. Kısık ateşte ara sıra kontrol ederek ters yüz ederek rastık çekerek, tek tek basarak omletimizi pişiriyoruz. pişen omleti aldığımız servis tabağında üzerine tereyağını cila olarak çektinizmi mutfaktaki koku size çayı çoktan koydurmuş olacak. Afiyet olsun, o la laaaaa ;)

Bu çok klasik diyenlere bir de önerimiz var; patateslere, karamelize edilmiş soğan, kızarmış mantar, farklı peynir çeşitleri, sosis, köri gibi malzemeler ekleyip İspanya'da fazladan bir kaç sokak daha gezebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder