22 Mart 2016 Salı

Midnight in Paris - Paris'te Gece Yarısı

" Nemli ve tarihi sokaklar sizi inanmadığınız efsanelere şahit olmaya çağırıyor.. "


Owen Wilson bana hep kötü bir komedyen olarak gözükmüştür..Aslına bakarsanız oynadığı basit filmlerden ya da gerçekten yeteneksiz olduğundan sevmiyorum ben bu adamı diyordum ki Paris'te gece yarısını bir tavsiye üzerine izleyene kadar..

       Bu filmi izledikten iki hafta sonra ancak yazabildim...Elbette sabah akşam berduşlar gibi bu filmi düşünmüyorum ama sindirmesi ilk vakitler keyifliydi ve yazmak istemedim..Filmi izledikten sonra yazıların akmasını bekler ve soundtrack'i hep dinlerim sonuna kadar bahsetmişimdir..ancak bu filmde oldukça kalakaldım..Benim en zayıf noktama yüklenmişlerdi.. İzlerken hem çok karışık duygular içerisindeydim hem de bazen kısa kopmalar yaşayarak kendi geçmişime gittim..



Altın çağ.. 

İşte tam bu noktada filmde insanların en mutlu oldukları ya da mutlu olabileceklerini düşündükleri zamanlara yolculuklardan bahsediliyor..Bir yazarın şans eseri Paris'in arka sokaklarından birinde ütopik bir düşünceyle zaman içerisinde seyahat etmesi ve bu seyahatin yazarı tam da yaşamak istediği döneme götürmesi üzerine kurulmuş çok sempatik ve düşündürücü bir filmdi.. Paris'i seviyorsanız şahane kadrajlar ve sindire sindire gezilen şehir, size senaryo ya da oyunculukları unutturacaktır ancak film ciddi anlamda keyifli ve güzel bir akşam menüsü olarak izlenmeye değer filmler arasında. 

Woody Allen sevilesi insan. Fragman hemen aşağıda :) İyi seyirler.. Bunu bi izleyin istedik!

12 Mart 2016 Cumartesi

Deadpool " Tasasız kahraman, sıkıntılı insan "

" Ruh hastası ve sıra dışı kahramanımız Deadpool ile bildiğiniz kahramanlık hikayelerini unutun! "



Uzun zamandır çerezlik film yazmak istiyordum işte tam bu noktada benzerlerinden farklı tarzı ile oldukça da eğlenceli bir yeni nesil kahraman filmi olan Deadpool ile beraberiz..

Kelime anlamı olarak ne kadar ölüm havuzu gibi bir manası olsa da spoiler vermeden açıklamanın imkansız olduğu bir tip karakterimiz..

Yine bir intikam meselesi var ortada.. Ölmek üzere olan kahramanımız (Ryan Reynolds) çaresizce öleceği haberinin şokunu yaşarken karşısına dikilip onun hayatını kurtaracağını söyleyen bir adamla karşılaşır.. hatta bu arkadaş öyle vaatlerde bulunur ki özel güçlerinin de olacağını ekler..

İşte olay burada kopmaya başlıyor.. Peki siz ölecekken bir anda özel güçleriniz olsa espiri yeteneğinizi kaybeder miydiniz ?

İşte fragman.. İyi seyirler..

9 Mart 2016 Çarşamba

Sıcak tüketiniz; Kaşarlı Kumru Simit!

Kumru deyince akla ilk gelen İzmir'in bol döküm meşhur fast foodu geliyor. Ancak müdavimleri bilir bir kumru daha vardır ki özellikle kahvaltıda sıcak sıcak çıtır çıtır ne gider! Simit kültürü Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan altın sarısı rengiyle bizi anlatan en güzel tatlardan birine işaret eder. Bu tarifte klasik simidin sınırlarını genişletiyoruz. Önce pekmeze sonra da susama bulanan bu çıtır çıtır lezzet eminiz aklınızı başınızdan alacak. Muhteşem bir kahvaltılık: Kaşarlı Simit Kumru!




Malzemelerimizle başlayalım; Bir bardak ılık süt, bir bardak ılık su, bir adet yaş maya, 200 gram erimiş tereyağı, bir kilo un, bir adet yumurta, bir çay bardağı pekmez, iki su bardağı susam, 300 gram kaşar peyniri


Derin bir yoğurma kabında ilk olarak yumurtayı, sütü, ılık suyun içinde iyice erittiğimiz mayayı, erimiş tereyağını iyice karıştırıyoruz. İsteğe göre mahlep ekleyerek daha keskin bir tat elde edebilirsiniz. Devamında bu karışıma yaklaşık bir kilo unu azar azar ilave ederek yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ederek bu hamuru oda sıcaklığında üzerini örterek bir iki saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan yuvarlak bezeler kopararak içine küp şeklinde doğradığımız kaşar peyniri ilave ediyoruz. peyniri içine koyup kenarlarını kapattığımız kumruları önce yuvarlayıp, ardından da kenarlarından biraz uzatıyoruz.Pekmezi biraz sulandırarak bir kaseye alıyoruz. Simitlerimizi önce pekmeze sonra da bolca susama bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere diziyoruz.


Tariften yaklaşık 30 adet kumru çıkıyor, bu da iki fırın tepsisine sığıyor. Kumruları fırına vermeden önce üzerlerine bıçakla ikişer çentik atıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Çayın yanına çok yakışan bu tarifi sıcak tüketmeniz güzelliğine güzellik katacaktır. Afiyetle!


3 Mart 2016 Perşembe

Seyahat Ederken Asla Yapmamanız Gereken 6 Klişe

Telefonunuzun ya da kameranızın yanınızda olmadığı bir seyahate ‘seyahat’ diyebiliyor musunuz? Siz çocuklar gibi şen, bambaşka maceralar doğru yol alırken her anınızı fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşıyorsunuz da geride bıraktıklarınızın halini hiç düşünüyor musunuz? Onlar şehirde, onlar çalışıyor, onların yıllık iznine daha çok var, hayat onlar için hala çok sıkıcı… Yapmayın, timeline’ları klişelerle doldurmayın.
Güneşi tutan adam modası çoktan geçti, zaten tutamıyorsunuz da. Bu özgüven, bu çaba niye?
Tabelalara olan anlamsız merakınız nasıl başladı?
Deniz ve plaj ikilisi ile çektiğiniz fotoğrafların ciddi derecede kulak çınlamasına neden olduğunu biliyor muydunuz?
“Ayy çok güzel çıkmışsın canım!” (Siz değil, kuzu)
Kendinize de doğaya da böyle bir kötülük yapmayın. Şu güzel ortamı bozmayın.
Eee, bu kadar hızlı Selfie çekmenin de bir bedeli var! İşte böyle takipçilerinizin yüzünü güldürecek paylaşımlar yapın.

Hikayenin tamamı için:



Bir boomads advertorial içeriğidir.