18 Ekim 2015 Pazar

Beş Çayına Geldik; Susamik Kurabiye!


Çocukluğunda Susam Sokağı izleyen bir nesil olarak Kurabiye Canavarı'nı sevmeyenimiz yoktur. Onun gibi kurabiye yiyemeyiz belki ama çıtır çıtır bir kurabiye yapmak için sihirli güçlere ihtiyacımız yok. Ceviz ve kuru üzümün Hindistan ceviziyle buluştuğu, üzerini kaplayan susamın çıtır çıtır çıtırdadığı, kahvaltıya, beş çayına, misafire kucak açan kurabiye; Susamlı Üzümlü Kurabiye!






Malzemelerimiz; Bir su bardağı kuru üzüm, bir su bardağı ceviz, bir avuç Hindistan cevizi, 7 yemek kaşığı nişasta,bir su bardağı şeker, iki yumurta, şekerli vanilin, kabartma tozu, yarım paket margarin ve aynı miktarda tereyağı

Yoğurma kabına tereyağı, margarin, toz şeker, iki yumurta sarısı (beyazları üzerine kullanılacak),vanilin ve nişastayı alıp yoğuruyoruz. Hamuru toparlayacak miktarda un ve unla birlikte bir paket kabartma tozu ekleyip yoğuruyoruz. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edince içerisine Hindistan Cevizi, kuru üzüm ve ufalanmış cevizi ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlayarak yassı şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında orta bölmede kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğumaya bıraktığımız kurabiyeler mutfağı saran nefis kokular eşliğinde çıtır çıtır bir hal alıyor ve yanına çay istiyor.

Afiyetle!

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder