28 Ekim 2015 Çarşamba

Çerkes Tavuğu İsyanda; Beyaz Salata!


Tavuk eti hem diyet yapanlar, hem de kırmızı ete antipati duyanlar için bulunmaz bir nimet olmuş durumda. Tavuk üzerine yüz milyonlarca tarif üretilmiş ve tavuk tüm lezzetiyle hepsini taçlandırmıştır efenim. Fırına, tavaya, mangala her şekle girmiş, Çerkes olmuş süzülmüş, döner olmuş dilim dilim kesilmiş tavuğun inanılmaz hafif bir versiyonuyla karşınızdayız. Dünyanın en kolay tavuk tariflerinden bir olmaya aday olmasının yanı sıra, tavuğa bir o kadar yakışan da bir tat olması onu göklere çıkarıyor; Beyaz Salata!



Malzemelere gelecek olursak, yarım kilo kadar tavuk göğsü, iki adet salatalık, iki su bardağı yoğurt, bir çay bardağı kadar mayonez, karabiber ve tuz

Tavuk salatası tarifi bizden, tavuk dansı tarifi de Bollywood'dan gelsin o halde







Tavuklarımızı üzerine çıkacak kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek iyice haşlıyoruz. Haşlanan tavukları sudan geçirmeden suyundan alarak soğutuyoruz, ki sudan geçirerek soğutmak tüm lezzetini alıp götürecektir. Soğuyan tavukları lime lime ederek didikliyoruz. Tavukların ardından salatalıkların kabuklarını soyarak ister rendenin iri bölmesinde rendeleyerek, ister küçük küçük doğrayarak tavuklara ekliyoruz. Tuz ve karabiber ekledikten sonra sarımsak, yoğurt ve mayonezle buluşan malzemeyi iyice harmanlıyoruz. Buzdolabında bir iki saat beklemesi, tarifteki malzemelerin birbirine olan uyumunu artıracaktır.

 Afiyetle!

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder