28 Eylül 2015 Pazartesi

Tencerede Su Böreği " Anne tariflerinden "

Çünkü gayet basit! Baya bildiğin basit!


Evet su böreği deyince akla baya karışıklı..zorlu..dev fırınlı fizik denklemli bir çaresizlik gelebilir..

....ama gel gör ki su böreği adını haketmiyormuş arkadaş çok basit ve of.. inanılmaz lezzetli..

Annem evde börek yapınca takipçilerimize kokusu gider canları çeker.. kesin paylaşmalıyım dedim.. bunu duyan annem, böreğe bize attığı bakışlardan daha güzel bakışlar atarak birden kah domatescikler serpiştirdi kah nar ekşisi ile süsledi...çok özendi .. yani bize değil sizlerle paylaşma konusu geçince pek bir özendi.. ve böylece..

 " Tencerede Su Böreği " tarifi anam babam ev masamızdan buralara siz lezzet avcısı takipçilerimizin önüne seriliverdi..

Peki nasıl yapacağız? Hadi başlayalım..

Önce neler lazım bir bakalım..

İlk olarak oldukça basit bir şekilde günümüz market zincirlerinde kolayca rastlayabileceğiniz su böreği yufkasını alıyoruz.. Akabinde isteğe göre rendelenmiş kaşar veya beyaz peynir ve maydanoz karışımını kenarda bekletiyoruz..



























Bir tatlı kaşığı tuzu yayvan bir tencerenin içerisinde ekleyip üzerine yarısına kadar dolacak şekilde kaynar su ekliyoruz.. Başka genişçe bir tencereye de çok kısık ateşte hafif tereyağ gezdirip ocaktan aldıktan sonra bekletirken yufkaların ilkini hemen kaynar suya batırıp iki dakika pişirip direk soğuk sudan geçiriyoruz..Kısık ateşte beklettiğimiz ve önceden hazırladığımız tereyağlı tencereye seriyoruz güzelce ve üzerine yine tereyağ gezdiriyoruz..Aynı şekilde ikinci kat içinde pişir soğut uygulayıp devam ediyoruz ve yine bir kat tereyağ gezdiriyoruz.. Üçüncü katı sermeden önce hazırladığımız kaşar-maydanoz ya da beyaz peynir-maydanoz ikilisinden göz kararınca koyacağınız kadarını ikinci katın üzerine serpip eşit bir şekilde dağıtıyoruz.. Şimdi de diğer katlarımızı aynı işlemlerden geçirip devam ediyoruz..

Son kat bittikten sonra en son katın üzerine bir adet yumurta sarısını gezdirip kısık ateşte kapağı kapalı halde pişiriyoruz.. Her iki tarafı da tencere kapağı vasıtası ile alt üst yapıp çevirerek sırayla pişiriyoruz.. Altın sarısı bir güzellik görünceye kadar işlemi ortalama 30-40 kadar devam ettirip afiyetle yiyoruz!!

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

22 Eylül 2015 Salı

İşler Değişti; Kadayıf Mantısı!



Kadayıfı şerbetli bir tatlı olmaktan çekip kurtaran, yeni bir boyut kazandıran, çıtır çıtır bir mantı deneyimi.Köftesiyle yumuşak, kadayıfıyla gevrek, yoğurduyla sarımsaklı, sosuyla tereyağlı enfes bir buluş: Kadayıf Mantısı!
Bu güne kadar onu hep fırın tepsisinde şerbet bekleyen, cevizle sarılan, şekersiz bir hiç olarak tanıdınız. Bazen muhallebi üzerine kondu, bazen muza sarıldı... Ama türev olarak hep bir tatlı türüydü. Neden ana yemek olmasındı ki? Kadayıfın makus talihi değişiyor efenim, alın size çıtır çıtır kadayıf mantısı tarifi; başlıyoruz.

Gerekli malzemeler; ortalama iki kişilik tarif için;
150 gr az yağlı kıyma, 150 gr taze tel kadayıf, baharatlar, yoğurt,sarımsak,tereyağı ve salça.... İlk aşamada kıymayı küçük bir kapta pulbiber,karabiber,tuz ve kimyon ile yoğuruyoruz. Ardından yoğurulan kıymayı fındık büyüklüğünde toplara ayırıyoruz. İnce uzun bir tutam aldığımız kadayıfı (tabi bu aşamada ellerimizi sıvı yağ ile yağlarsak daha pratik bir yol izlemiş oluruz) köftenin etrafına sarıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde yaklaşık on dakika kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Servis tabağına aldığımız kadayıf mantılarının üzerine önce çırpılmış sarımsaklı yoğurdu, ardından iki yemek kaşığı tereyağında kavurduğumuz ve ocaktan alırken yarım çay bardağı su eklediğimiz sosumuzu da son dokunuş olarak üzerine gezdiriyoruz. Kadayıfın daha önce bildiğiniz tüm türlerini unutun. Şerbetli tatlıların şahı olan kadayıf, alışılmışın dışına çıkıyor. Mutfakta yeni tatlar denemeyi sevenlerdenseniz kadayıfın mantı versiyonu yüzünüzü güldürecek.Eskiden sadece bir tatlıydı, şimdi kendisi leziz bir ana yemek olarak size gülümsüyor. Afiyetle!


Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

16 Eylül 2015 Çarşamba

Fargo " Soğuk, beyaz, karlı ve kanlı "

" Fargo.. Soğuk, beyaz, karlı ve kanlı. "


İnanılmaz bir hikaye.. 

Coen Kardeşlerin en iyi filmi olarak geçiyor Fargo.. kesinlikle katılıyorum!

Akşam kucağınıza sevdiğiniz bir takım  abur cuburu alıp inanılmaz keyifle seyredilebileceğiniz bir yapım..

Film gibi film..

Her karesiyle gizem dolu bir atmosfer içerisinde geçen film, sizi oldukça etkileyecek.. Aslında bir sahtekarın karısını kaçırtmak üzere tezgahladığı fidye hikayesi olarak başlıyor her şey.. yalnız hiçbir şey planlandığı gibi gitmiyor.. 

1996 yapım olan film, TRT akşam filmleri kuşağı kokusunda tam olarak.. Gizem, suç, gerilim ve polisiye.. hepsi o kadar güzel harmanlanmış ki.. Oyunculuk konusunda zaten söylenecek hiçbir şey yok. William H. Macy ve özellikle Frances McDormand dudak uçuklatan performanslarıyla karşınızda..

Bunu bi izleyin istedik! İyi seyirler.





PUMA IGNITE XT İLE SPOR YAPMAK ARTIK ÇOK DAHA KEYİFLİ!

Spor ayakkabıları, spor ve antrenmanların en önemli olmazsa olmazlarından  biri. Onsuz bir spor düşünülemez bile. İyi bir spor ayakkabısı, sağladığı  konfor kadar tasarımıyla da  etkilemeli. Özellikle sporu, hayatlarının bir parçası haline getiren insanlar için doğru spor ayakkabıyı seçmekten daha önemli bir şey yok denilebilir.
Yoğun antrenman temponuza uyum sağlayan, enerjinizi ve hareket kabiliyetinizi en üst seviyeye çıkaran bir ayakkabıyı seçmek, yapacağınız sporun kalitesini de artıracaktır.
PUMA Ignite ailesinin en yeni üyesi olan Ignite XT, bir antrenman  ayakkabısı olarak tüm beklentilerinizi karşılıyor. Modern ve şık tasarımıyla dikkat çekerken, sağladığı maksimum enerji ile enerjinizi zirveye taşıyor ve sporu daha keyifli hale getiriyor.
Ignite XT yüksek geri sekme ve Ignite Foam yastıklaması ile hareket kabiliyetinizi en yüksek seviyeye çıkararak darbe etkisini azaltıyor ve uzun süreli dayanıklılık sağlıyor. Ignite XT, koşu yaparken verdiğiniz enerjiyi size iade eden köpük teknolojisi ile sizi bitiş çizgisine taşıyarak bir sonraki hedefinize ulaştırıyor.
Ignite XT, bütün ayakkabı boyunca uzanan esneme kanalları sayesinde her yönde hızlı ve dinamik hareketi mümkün kılıyor.  Orta ve yan yüzlerde artırılan topuk kalınlığı yanal hareketleri desteklerken, dış tabanda yer alan sağlam kauçuk kapsüller ağırlık yapmaksızın zeminle tam temas ve tutuş sağlıyor. Dünyanın En Hızlı Adamı  Usain Bolt ve ünlü yıldız Rihanna da antrenman yaparken, uzun süreli performans vadeden PUMA Ignite XT’yi tercih ediyor. Ignite XT, sunduğu renk seçenekleriyle antrenmanlarınızı ateşliyor.
Yoğun antrenmanları boyunca yüksek enerji isteyen sporcular için özel olarak tasarlanan PUMA Ignite XT, çok yakın zamanda bir ikon haline gelecek gibi gözüküyor.
Siz de en esnek koşu ve antrenman ayakkabısını deneyimlemek isterseniz, Ignite XT’yi tüm PUMA mağazalarında ve www.puma.com/ignite adresinde bulabilirsiniz.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

15 Eylül 2015 Salı

Denemeyen Pişman; Pofuduk Tavuk


Körili, soyalı, kremalı, pesto soslu tavukları hepimiz sevdik,bağrımıza bastık bugüne kadar. Hepsi canımız ciğerimiz oldu. Ama onları severken kendi tatlarımızı unutur olduk. İnsanoğlu çiğ süt emmiş tabii..."Bizim tatlarımızın başı kel mi?" dedik ve aradaki buzları eritmek için sizlere yine dev bir hizmet sunduk. Geleneksel mutfağımızın demirbaşları yoğurt ve salçanın baş rolde olduğu, yumuşacık ve lezzetli bir tavuk; Pofuduk Tavuk!


Malzemeler listesine gelince, aslında almanız gereken çok ekstra bir malzeme yok. Muhtaç olduğumuz kudret buzdolabımızda mevcuttur.Yoğurt, Salça ve tavuk, biraz da baharat. Üstelik on dakika içinde ararsanız... Neyse başlayalım.Ortalama üç kişilik bir ölçüyü baz alacak olursak, 500-600 gr tavuk göğsü, üç yemek kaşığı salça ve bir su bardağı yoğurt kullanıyoruz. Pişireceğimiz ve tercihen teflon olmasını önereceğimiz tencerede yoğurt,salça, bir iki yemek kaşığı sıvı yağ,tuz,karabiber ve kekiği karıştırıyoruz. üzerine kuş başı doğranmış tavukları ekliyoruz. İster hemen, ister daha iyi bir sonuç almak için birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte ocağa alıyoruz. Yaklaşık 20-30 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişen tavuğu ister ekmek banarak, ister yanında güzel giden   tereyağlı makarna ile hunharca tüketiyoruz. Afiyetle!




Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.


14 Eylül 2015 Pazartesi

Çin Seddi'ni yıkıp geçen tat; Çin Böreği!






















Restaurantların menülerine sıcak aperatifler bölümünden giriş yapan bu kardeşimiz aslında spesiyal fast food kültürünün en popülerlerinden biri. Anne tarafından Çinli olduğunu tahmin ettiğimiz dostumuz bizim damak tadımıza yakınlığıyla Çin Seddi'ni yıkıp geçiyor. Çekik olmasa da oldukça çekici olan bu böreğin bizim mutfağımızdaki avcı böreği ile benzerliği mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Çekmediyse de şu an "Hıııı evet yaa bunun kıymalısı işte" dediğinizi duyduk. Artık avcı avlanırken Çinli bir hanıma vuruldu da, vejeteryan çıkan kadıncağız böyle bir çözüm yolu mu buldu bilemiyoruz, herkesin özel hayatı sonuçta bizi ilgilendirmez. 
Dışı çıtır, içi lokum gibi börek; Çin Böreği!                                 



Çince dünyanın en zor öğrenilen dillerinden biri olsa da bu gözünüzü korkutmasın. Zira oldukça kolay ve pratik bir tarif vermek üzereyiz. Gerekli malzemeler konusunda bir aydınlanalım:

Tarif dört adet Çin böreği ortaya koyacak kadar malzeme içermekte, aperatif için 4, biraz daha aç iseniz iki kişilik diyebiliriz. Bir adet yufka, bir yumurta, bir çay bardağı süt, galeta unu, bir kabak, bir havuç, 100 gr tavuk, yarım su bardağı rende kaşar peyniri ve biraz da müzik;


Huzur seviyenizi doruklara tırmandıracak ezgilerle başlayalım efenim. İlk olarak kabak ve havucu kibrit çöpü şeklinde ama biraz daha kalın şekilde doğrayıp hafif yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Ufak küpler halinde doğradığımız tavuğu tavada biraz yağla soteledikten ve pembeleştirdikten sonra üzerine kabak ve havuçları ilave edip soteliyoruz.(Sevenleri varsa bu aşamada pırasa ekleyebilirler) Sotenin altını kapatınca bir yemek kaşığı tereyağı eklerseniz tadına tat katarsınız. Tuzunu  da ayarladığımız iç harcı bir kenara alıyoruz. Çırpma kabında süt ve yumurtayı çırpıyoruz. Yufkayı serip yarısını bu karışımla ıslatıp diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. Dört eşt parçaya böldüğümüz yufkaya iç harcı paylaştırıyoruz. Üzerlerine kaşar eklediğimiz harçları çok sıkı olmayacak şekilde yanlardan kapatarak rulo halinde sarıyoruz. Kalan yumurtalı süt karışımına batırıp ardından galeta ununa buladığımız Çin böreklerini ardından tavada yağ ile ya da fırında yağsız şekilde kızartıyoruz. Yanına acı sos, soya sosu gibi tatlarla renk kattığımız Çin böreklerini soğutmadan servis ediyoruz. Afiyetle! 盂兰盆胃口好!

10 Eylül 2015 Perşembe

Aklınızı alacak tatlı; Mamma Mia!

Oturup araştırmadık ama bu tarif galiba başka yerde yok çünkü biz bulduk! Muz, bal, ceviz, tahin, nutella, fıstık ezmesi, fındık ve bebe bisküvisini bir arada düşünün, Hepsi bir olmuş fırına girmiş, üzeri kızarmış ve eve (iddia ediyoruz) sevinç çığlıkları attıracak kokular dolmuş. Çocukluğunda bebe bisküvisi-bal-muz ve süt  dörtlüsüne bayılanlar, "Bana öyle bir tatlı yap ki aklımı yitireyim, hayatımda bir milat olsun!" diyenler, baylar bayanlar, merdivenden kayanlar, Bunu Bi Tat ekibi sizler için üretti: Mamma Mia!




Oldukça pratik olduğunu söylemiş miydik? Her neyse, neşelenmeye başlayın, çünkü birazdan mutfağınız misler gibi kokacak. Müziksiz yemek yapamıyoruz biliyorsunuz, hele ki tatlı, asla! Eğlenceli bir şarkıyla başlayalım bakalım.






Şimdi gençler, olay şu ki yarım paket bebe bisküvisini elinizle ufalayıp bir kaba aldıktan sonra içine dünyanın en güzel tatlarını ekleyip bayram ediyoruz. Bisküvi ufalandı, bir muz dilimlendi, bir yemek kaşığı bal, yarım çay bardağı tahin,birkaç ceviz,üç beş fındık, bir yemek kaşığı nutella ya da evde hangisinden varsa, bir yemek kaşığı fıstık ezmesi de yerini aldıysa bir kaşıkla ezerek hepsini birbirine karıştırıp koyu kıvamlı bi karışım elde ediyoruz. Biz fırına giren bir seramikte pişirdik, sufle kabı olur, minik muffin kalıpları olur, fırına giren evde olan her bi şey olur. Hatta yağlı kağıda bile kalın bir tabaka halinde yayabilirsiniz. Fırın kabı kullanacaksanız altını tereyağı veya margarinle biraz yağlayın. Ardından önceden ısıtılmış 200 dereceyi bulmuş fırında ortalama 10-12 dakika kızarana kadar pişirin ve mutfaktaki (abartmıyoruz) ultra muhteşem kokuyla kendinizden geçin. İster sıcak sıcak, ister soğuduktan sonra yanında dondurma önerisi ile tüketin. Adını kendimiz koyduğumuz ve 'Aman Allahım' anlamına gelen Mamma Mia'sız geçmiş günlerinize üzülün.

Afiyetle!

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

9 Eylül 2015 Çarşamba

Tavuk patlıcanla dans ediyor: "Tavukşuka "


Patlıcanı seven tam sever sevmeyen hiç sevmez. Ama seven de ölümüne sever yani öyle bir aşkla tutkuyla. Patlıcanın adını bugüne kadar hep etli yemeklerle andık. Karnıyarık,Ali Nazik, Hünkar Beğendi derken patlıcan hep kırmızı etin egemenliğini altında kaldı. Evet hepsi çok tatlış, hepsi çok güzeller. Ama bir tavuğun kırmızı etten neyi eksik? Ne kadar ulan bi patlıcan! Ben tavuğuma patlıcan alamıycak mıyım?!

 
Tavukla patlıcan nasıl olur ki? diye düşündük, bizce bi tanışsınlar ya çok iyi anlaşırlar kanaatine vardık. Antalya'nın yöresel lezzetlerinden biri olan Şakşuka'yı tavukla buluşturduk, patlıcanı kızarttık,tavuğa sardık, oradan fırına derken..; Tavukşuka!

Biz yine bir kişilik malzemeyi veriyoruz, siz miktarları kişi sayısıyla çarpın.
Bir adet tavuk göğsü,bir adet patlıcan, iki büyük domates,sarımsak ve baharat
 

 
 



Tavuk göğsünü bıçakla yanlarından açarak geniş ve ince bir hale getirin, yada kasabınızdan rica edin. Patlıcanı uzunlamasına keserek kızgın yağda kızartın.Şeklide görmüş olduğunuz üzere patlıcanları dizip üzerine bir domatesi doğrayın.Sarımsak, tuz ve baharatla tatlandırdıktan sonra börek sarar gibi bir ucundan başlayarak dikkatlice sarın. Sabit tutamazsanız kürdan kullanmak serbest. Tavuğun üstte kalan kısmını hafif yağlayarak fırına verin ve nar gibi kızartın. Tavuk kızarırken tavada biraz yağ, doğranmış domates ve sarımsağı tuzunu da ekleyerek pişirin. Fırından çıkan tavuğu servis tabağına alarak üzerini domates sos ile (biz nar ekşisi de kullandık güzel oldu) kaplayın. Afiyetle!


Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

"Bir Aşk Hikayesi "Wristcutters - Bilek Kesenler

Konuk Yazar: Emekli Lemur

"Mucizeler hiç beklemediğimiz, umudu kestiğiniz zaman gerçekleşir."


İntihar edenlerin yaşadığı arada kalmış ötede dünyada geçen bir yol, aşk, hayat, intihar hikayesi...

Gerçek dünyadan pek bir farkı bulunmamakla, burada renkler hep solgun, gülümsemek zor ama hayat yine benzer şekilde devam ediyor. Yaşarken de bazen kendini hayata kapatırsın, ifadesiz gezersin, kafan minimum düzeyde çalışır da biraz yok olsam yokluğumu fark ederler mi diye düşünürsün ya...

İşte öyle bir film.


Zaten intihar etmişsin, burada buna alternatif bir hayat yaşıyorsun. Kimse bir daha intihar etmeye çalışmıyor çünkü nasıl acı verdiğini biliyorlar.

 Film depresif değil sadece öyle duruyorsun, o akıyor bu sırada çok da keyif alıyorsun. Filmin sonunda, bütün film öyle durduktan sonra, durmaktan kalıplaşan yüzünüze bir tebessüm zuhur ediyor. Ruhunuzu sıkmıyor, hatta bence dinlendiriyor.

Renkler solgun demiş olsam da akılda kalan çok güzel fotoğrafik sahneler de mevcut. Ayrıca filmde geçen Tom Waits'in ve Gogol Bordello'nun şarkıları da çok güzeldir. (Özellikle açılışta Zia'nın intihara hazırlanırken çalan Tom Waits şarkısı ve Gogol Bordelonun Trough the roof şarkısı ) Unuttukça izlenmeli.

Bunu bi izleyin istedik! Keyifli seyirler..



8 Eylül 2015 Salı

Beytinin Pabucu Dama Atıldı; Yoğurtlu Tantuni!




"Çıtır çıtır, yağa batır,midene yatır, evine götür, tantuni ayran gerisi yalan!" demiş bir halk kahramanı... Tantuni pişirme şekliyle, tadıyla, hafifliğiyle, limonuyla, acısıyla damaklarımıza taht kurmuş bir Türk fast food u olmuş durumda. Memleketi Mersin olan, ama tadı şehir sınırlarını aşarak ulusal bir lezzet haline gelen tantuninin beytiye hürmetler sunan versiyonuyla tanıştırıyoruz sizleri;
Yoğurtlu Tantuni!

Kendisi yine memleketi Mersin'de denenmiş, çoğunluk tarafından beğenilen yoğurtlu tantuni için önce et mi tavuk mu istediğinize karar verin. Bizim tercihimiz tavuktan yana oldu. Zira etlisine el uzatıp beytiye saygısızlık etmek istemedik.



Malzemeler; tavuk göğsü, kırmızı ve yeşil biber,damağınızın sevdiği bolca baharat, tortilla ya da lavaş ekmek,yoğurt,tereyağı,maydonoz

Tavukları ister kendiniz, ister aldığınız kasap minnak minnak doğruyor ve tavanın ilk kahramanları tavuklar oluyor. Biberler de hafif kızaran tavuğun yanında aynı minnaklıkta yerini alıyor. Baharatını eklediğiniz tavaya son olarak doğranmış domates ve ince ince kıyılmış maydonoz dahil oluyor. Ekmekleri fırında bir iki dakika ısıtmanız sarma aşamasında işinize yarayabilir. Tavuk içini koyup rulo halinde sardığınız ekmekleri iki parmak uzunluğunda keserek servis tabağına yerleştirin efenim. Üzerine çırptığınız yoğurdu; ki sarımsaklı olanı lezzete lezzet katar ekleyin. Küçük bir sos tenceresinde kırmızı pul biber ve kuru naneyi tereyağı ile bir dakika kadar kavurun. Tereyağlı sosu final vuruşu olarak yemeğin üzerine gezdirin.

 Afiyetle!

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

Muz ve Kadayıfın Aşkı; Crispy Banana!

Hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı düşünün, bir o kadar da pratik ve kolay olduğunu ve 10 dakika içinde silip süpürmeye hazır şekilde tabakta size gülümsediğini düşünün. Gözlerinizin parlağını görebiliyoruz. Hem meyveli hem kadayıflı hem hafif hem kolay hem lezzetli hem cezbedici hem.. daha fazla konuşamıyc...  



Bayanlar baylar, işte karşınızda Crispy Banana! Yani ? O ne? Kadayıfa sarılmış fırınlanmış muzun üzerinde gezen bal ve sıcak çıtır tatlıların kankası dondurma ile oluşturduğu müthiş kombinasyon!

Malzemeler; ki bunlar bir kişilik tatlı için gereken miktarı içerir. Burdan alır yürürsünüz işte;)

Bir adet muz, 100 gr (bir avuç kadar yeterli gramaja takılmayın) kadayıf, bir yemek kaşığı bal, vanilyalı dondurma




Dünyanın en kolay tatlısını yapmaya hazırsanız (ay olabilir mi öyle bi şey lütfen olsun çünkü.) başlıyoruz. İlk aşama tabi ki de müzik, bakalım size hangi şarkıyı anımsatacak :)






Evet saygıdeğer hanımefendiler beyefendiler, muzun kabuğunu soyup etrafına kadayıfı güzelce sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üst rafta kadayıf kızarana kadar (ortalama 6-7 dakika) bekleyip çıkarın. Servis tabağına aldığınız ve görünce kendinizden geçtiğiniz tatlınızın üzerine tavan yapmış özgüveniniz ile bir yemek kaşığı balı sanatsal şekilde gezdirin. Yanına dondurmayı da eklediğiniz Crispy Banana size gülümserken, Instagram fotoğrafınızı çekmek için acele edin ki dondurma erimesin. Bizi etiketlemeyi unutmayın, Afiyetle!








Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

4 Eylül 2015 Cuma

Kalorisi az,lezzeti çok; Limon Soslu Tavuk!

Hamaratlığınız tuttu, "Mutfağa gireyim, yemek yapayım." dediniz. Ya da kız arkadaşınız/eşinize Issız Adam çekiciliğinde bir akşam sunmayı planladınız. Belki yeni evlisiniz ve yemeğe misafir gelecek. Belki de hiç birinde sizi tutturamadık.İhtimallerle ömrünüzün geri kalanını tüketmeyelim ve hem çok sağlıklı,hafif hem de çok pratik bir tavsiye sunalım: Limon Soslu Tavuk!



Gereken malzemeleri arz ediyorum;

Sofrada "Eline sağlık" diyecek kişi sayısına eşdeğer sayıda bonfile tavuk göğsü,
Ortalama iki kişilik sos için : Bir limon,bir su bardağından biraz eksik süt,bir yemek kaşığı un,bir yemek kaşığı tereyağı, bir kaç tane karabiber ve bir iki dal maydonoz

Yemek yaparken bunu bi dinleyin önerilerimizin müdavimlerine özel bir parçayla başlıyoruz.
(Bu sarmadıysa Dilberay ablamız hacıyı çarşıya göndermiştir çoktan bi sorun isterseniz.:)  )



Çok çene yaptık haydi başlıyoruz!



Efenim biz tavuğumuzu tost makinesinde yağsız ızgara yaptık. "Ne o öyle kuru kuru yaaa!?" tepkisini anında yapıştırdıysanız biraz yağ ile tavada kızartabilir, kendinizden bir şeyler katmak isterseniz de elektirikli ızgara, efendime söyleyeyim fırın falan orası size kalmış. Tavuk pişerken, rendelediğiniz limon kabuklarını,doğranmış maydonozu ve ezdiğiniz tane karabiberleri tavada eriyen tereyağına ekleyin efenim...





















Yarım limonun suyu, süt ve unu içine yemeğin tuzunu da eklediğiniz ufak bir kasede çırpın ve tavaya ekleyin. (Süt ve un kullanmak istemeyenler burada hazır paket kremayı tercih edebilirler.)Yaklaşık beş dakika kadar kaynayıp koyulaşan sosu pişen tavuğunuzun üzerine ekleyin ve harikalar yaratmış olmanın keyfini çıkarın. "Bu kadar çabuk mu bitti yiaaa, mutfakta iyiydik?" diye düşünenler bir parça dil peyniri ekleyip tavuğu bi fırınlasınlar.

Afiyetle!
























Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir.
İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

1 Eylül 2015 Salı

Bir İtalyan Aşkı; Tiramisu

 Ağzının tadını bilen milletler arasında bayrak taşıyanlardan İtalyanlar, eşsiz tatları ile her ülkenin menüsünde arsa çevirdiler. Her ne kadar çeşitlilik konusunda elimize su dökecek kadar yaratıcı olmasalar da, bu zevkli bir damak tatları olduğu gerçeğini değiştirmez.






















Yemekleri kadar tatlılarıyla da kalbimizi fetheden İtalya'dan sevilen bir tatla geliyoruz açılın;Tiramisu
Hem de öyle yalancı falan değil adam gibi anlı şanlı tiramisu!

Malzemeler: Bir paket Savoiardi (kedi dili) bisküvi, yarım litre süt, iki adet üçü bir arada kahve, 2 yemek kaşığı un, bir bardak toz şeker paket şekerli vanilin, 2 yumurta sarısı, kakao, bir paket labne peyniri

Şimdi önlüğünüzü giyin, mutfakta esen İtalya rüzgarlarıyla mutfağınıza müzik, tatlınıza sevgi katın!







İlk işlem muhallebiyi pişirmek olacak sevgili gönül dostları. Yarım litre süt, bir bardak toz seker, iki yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un ve bir paket vanilyayı tencerede çırpıcıyı elden bırakmadan pişiriyoruz. Epeyce kaynayıp özdeşleşince ocaktan alıp bir paket labne peynirini ekleyin çırpıştırmaya devam edin ve kenara soğumaya bırakın. Yarım bardak sıcak suda kahveyi eritin bir içerisine yarım bardaktan biraz fazla süt ve bir paket vanilini ekleyin. Kare bir borcamı sudan geçirip dibine bir kepçe muhallebi dökün ve yayın. Ardından kahveli süte batırdığınız savoiardileri dizin. Üzerine muhallebiden bir kat dökün, yine kahveli bisküvi ve yine muhallebi ile final yapın. küçük bir çay süzgecine kakaoyu doldurarak diğer elinizin avuç içine vurarak aheste aheste süzülen kakaoyla pastanızın üzerini kaplayın. Bu arada fon müziğiniz size ritim konusunda yardımcı olacak,keyfinize keyif katacak.






Tiramisuyu en az 45 dakika kadar dolapta dinlendirip soğutun. O soğuyana kadar hızınızı alamayıp "Ben bir de makarna yaparım kiiii!! derseniz önerilerimize göz atabilirsiniz: Afiyetle efenim, Buon Appetito!


http://bunubitat.blogspot.com.tr/2015/08/makarnann-bilinmeyen-yuzu.html

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız.
Teşekkür ederiz.