14 Eylül 2015 Pazartesi

Çin Seddi'ni yıkıp geçen tat; Çin Böreği!






















Restaurantların menülerine sıcak aperatifler bölümünden giriş yapan bu kardeşimiz aslında spesiyal fast food kültürünün en popülerlerinden biri. Anne tarafından Çinli olduğunu tahmin ettiğimiz dostumuz bizim damak tadımıza yakınlığıyla Çin Seddi'ni yıkıp geçiyor. Çekik olmasa da oldukça çekici olan bu böreğin bizim mutfağımızdaki avcı böreği ile benzerliği mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Çekmediyse de şu an "Hıııı evet yaa bunun kıymalısı işte" dediğinizi duyduk. Artık avcı avlanırken Çinli bir hanıma vuruldu da, vejeteryan çıkan kadıncağız böyle bir çözüm yolu mu buldu bilemiyoruz, herkesin özel hayatı sonuçta bizi ilgilendirmez. 
Dışı çıtır, içi lokum gibi börek; Çin Böreği!                                 



Çince dünyanın en zor öğrenilen dillerinden biri olsa da bu gözünüzü korkutmasın. Zira oldukça kolay ve pratik bir tarif vermek üzereyiz. Gerekli malzemeler konusunda bir aydınlanalım:

Tarif dört adet Çin böreği ortaya koyacak kadar malzeme içermekte, aperatif için 4, biraz daha aç iseniz iki kişilik diyebiliriz. Bir adet yufka, bir yumurta, bir çay bardağı süt, galeta unu, bir kabak, bir havuç, 100 gr tavuk, yarım su bardağı rende kaşar peyniri ve biraz da müzik;


Huzur seviyenizi doruklara tırmandıracak ezgilerle başlayalım efenim. İlk olarak kabak ve havucu kibrit çöpü şeklinde ama biraz daha kalın şekilde doğrayıp hafif yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Ufak küpler halinde doğradığımız tavuğu tavada biraz yağla soteledikten ve pembeleştirdikten sonra üzerine kabak ve havuçları ilave edip soteliyoruz.(Sevenleri varsa bu aşamada pırasa ekleyebilirler) Sotenin altını kapatınca bir yemek kaşığı tereyağı eklerseniz tadına tat katarsınız. Tuzunu  da ayarladığımız iç harcı bir kenara alıyoruz. Çırpma kabında süt ve yumurtayı çırpıyoruz. Yufkayı serip yarısını bu karışımla ıslatıp diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. Dört eşt parçaya böldüğümüz yufkaya iç harcı paylaştırıyoruz. Üzerlerine kaşar eklediğimiz harçları çok sıkı olmayacak şekilde yanlardan kapatarak rulo halinde sarıyoruz. Kalan yumurtalı süt karışımına batırıp ardından galeta ununa buladığımız Çin böreklerini ardından tavada yağ ile ya da fırında yağsız şekilde kızartıyoruz. Yanına acı sos, soya sosu gibi tatlarla renk kattığımız Çin böreklerini soğutmadan servis ediyoruz. Afiyetle! 盂兰盆胃口好!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder