15 Eylül 2015 Salı

Denemeyen Pişman; Pofuduk Tavuk


Körili, soyalı, kremalı, pesto soslu tavukları hepimiz sevdik,bağrımıza bastık bugüne kadar. Hepsi canımız ciğerimiz oldu. Ama onları severken kendi tatlarımızı unutur olduk. İnsanoğlu çiğ süt emmiş tabii..."Bizim tatlarımızın başı kel mi?" dedik ve aradaki buzları eritmek için sizlere yine dev bir hizmet sunduk. Geleneksel mutfağımızın demirbaşları yoğurt ve salçanın baş rolde olduğu, yumuşacık ve lezzetli bir tavuk; Pofuduk Tavuk!


Malzemeler listesine gelince, aslında almanız gereken çok ekstra bir malzeme yok. Muhtaç olduğumuz kudret buzdolabımızda mevcuttur.Yoğurt, Salça ve tavuk, biraz da baharat. Üstelik on dakika içinde ararsanız... Neyse başlayalım.Ortalama üç kişilik bir ölçüyü baz alacak olursak, 500-600 gr tavuk göğsü, üç yemek kaşığı salça ve bir su bardağı yoğurt kullanıyoruz. Pişireceğimiz ve tercihen teflon olmasını önereceğimiz tencerede yoğurt,salça, bir iki yemek kaşığı sıvı yağ,tuz,karabiber ve kekiği karıştırıyoruz. üzerine kuş başı doğranmış tavukları ekliyoruz. İster hemen, ister daha iyi bir sonuç almak için birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte ocağa alıyoruz. Yaklaşık 20-30 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişen tavuğu ister ekmek banarak, ister yanında güzel giden   tereyağlı makarna ile hunharca tüketiyoruz. Afiyetle!




Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder