9 Eylül 2015 Çarşamba

Tavuk patlıcanla dans ediyor: "Tavukşuka "


Patlıcanı seven tam sever sevmeyen hiç sevmez. Ama seven de ölümüne sever yani öyle bir aşkla tutkuyla. Patlıcanın adını bugüne kadar hep etli yemeklerle andık. Karnıyarık,Ali Nazik, Hünkar Beğendi derken patlıcan hep kırmızı etin egemenliğini altında kaldı. Evet hepsi çok tatlış, hepsi çok güzeller. Ama bir tavuğun kırmızı etten neyi eksik? Ne kadar ulan bi patlıcan! Ben tavuğuma patlıcan alamıycak mıyım?!

 
Tavukla patlıcan nasıl olur ki? diye düşündük, bizce bi tanışsınlar ya çok iyi anlaşırlar kanaatine vardık. Antalya'nın yöresel lezzetlerinden biri olan Şakşuka'yı tavukla buluşturduk, patlıcanı kızarttık,tavuğa sardık, oradan fırına derken..; Tavukşuka!

Biz yine bir kişilik malzemeyi veriyoruz, siz miktarları kişi sayısıyla çarpın.
Bir adet tavuk göğsü,bir adet patlıcan, iki büyük domates,sarımsak ve baharat
 

 
 



Tavuk göğsünü bıçakla yanlarından açarak geniş ve ince bir hale getirin, yada kasabınızdan rica edin. Patlıcanı uzunlamasına keserek kızgın yağda kızartın.Şeklide görmüş olduğunuz üzere patlıcanları dizip üzerine bir domatesi doğrayın.Sarımsak, tuz ve baharatla tatlandırdıktan sonra börek sarar gibi bir ucundan başlayarak dikkatlice sarın. Sabit tutamazsanız kürdan kullanmak serbest. Tavuğun üstte kalan kısmını hafif yağlayarak fırına verin ve nar gibi kızartın. Tavuk kızarırken tavada biraz yağ, doğranmış domates ve sarımsağı tuzunu da ekleyerek pişirin. Fırından çıkan tavuğu servis tabağına alarak üzerini domates sos ile (biz nar ekşisi de kullandık güzel oldu) kaplayın. Afiyetle!


Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder