8 Eylül 2015 Salı

Muz ve Kadayıfın Aşkı; Crispy Banana!

Hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı düşünün, bir o kadar da pratik ve kolay olduğunu ve 10 dakika içinde silip süpürmeye hazır şekilde tabakta size gülümsediğini düşünün. Gözlerinizin parlağını görebiliyoruz. Hem meyveli hem kadayıflı hem hafif hem kolay hem lezzetli hem cezbedici hem.. daha fazla konuşamıyc...  



Bayanlar baylar, işte karşınızda Crispy Banana! Yani ? O ne? Kadayıfa sarılmış fırınlanmış muzun üzerinde gezen bal ve sıcak çıtır tatlıların kankası dondurma ile oluşturduğu müthiş kombinasyon!

Malzemeler; ki bunlar bir kişilik tatlı için gereken miktarı içerir. Burdan alır yürürsünüz işte;)

Bir adet muz, 100 gr (bir avuç kadar yeterli gramaja takılmayın) kadayıf, bir yemek kaşığı bal, vanilyalı dondurma




Dünyanın en kolay tatlısını yapmaya hazırsanız (ay olabilir mi öyle bi şey lütfen olsun çünkü.) başlıyoruz. İlk aşama tabi ki de müzik, bakalım size hangi şarkıyı anımsatacak :)






Evet saygıdeğer hanımefendiler beyefendiler, muzun kabuğunu soyup etrafına kadayıfı güzelce sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üst rafta kadayıf kızarana kadar (ortalama 6-7 dakika) bekleyip çıkarın. Servis tabağına aldığınız ve görünce kendinizden geçtiğiniz tatlınızın üzerine tavan yapmış özgüveniniz ile bir yemek kaşığı balı sanatsal şekilde gezdirin. Yanına dondurmayı da eklediğiniz Crispy Banana size gülümserken, Instagram fotoğrafınızı çekmek için acele edin ki dondurma erimesin. Bizi etiketlemeyi unutmayın, Afiyetle!








Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder