10 Eylül 2015 Perşembe

Aklınızı alacak tatlı; Mamma Mia!

Oturup araştırmadık ama bu tarif galiba başka yerde yok çünkü biz bulduk! Muz, bal, ceviz, tahin, nutella, fıstık ezmesi, fındık ve bebe bisküvisini bir arada düşünün, Hepsi bir olmuş fırına girmiş, üzeri kızarmış ve eve (iddia ediyoruz) sevinç çığlıkları attıracak kokular dolmuş. Çocukluğunda bebe bisküvisi-bal-muz ve süt  dörtlüsüne bayılanlar, "Bana öyle bir tatlı yap ki aklımı yitireyim, hayatımda bir milat olsun!" diyenler, baylar bayanlar, merdivenden kayanlar, Bunu Bi Tat ekibi sizler için üretti: Mamma Mia!




Oldukça pratik olduğunu söylemiş miydik? Her neyse, neşelenmeye başlayın, çünkü birazdan mutfağınız misler gibi kokacak. Müziksiz yemek yapamıyoruz biliyorsunuz, hele ki tatlı, asla! Eğlenceli bir şarkıyla başlayalım bakalım.






Şimdi gençler, olay şu ki yarım paket bebe bisküvisini elinizle ufalayıp bir kaba aldıktan sonra içine dünyanın en güzel tatlarını ekleyip bayram ediyoruz. Bisküvi ufalandı, bir muz dilimlendi, bir yemek kaşığı bal, yarım çay bardağı tahin,birkaç ceviz,üç beş fındık, bir yemek kaşığı nutella ya da evde hangisinden varsa, bir yemek kaşığı fıstık ezmesi de yerini aldıysa bir kaşıkla ezerek hepsini birbirine karıştırıp koyu kıvamlı bi karışım elde ediyoruz. Biz fırına giren bir seramikte pişirdik, sufle kabı olur, minik muffin kalıpları olur, fırına giren evde olan her bi şey olur. Hatta yağlı kağıda bile kalın bir tabaka halinde yayabilirsiniz. Fırın kabı kullanacaksanız altını tereyağı veya margarinle biraz yağlayın. Ardından önceden ısıtılmış 200 dereceyi bulmuş fırında ortalama 10-12 dakika kızarana kadar pişirin ve mutfaktaki (abartmıyoruz) ultra muhteşem kokuyla kendinizden geçin. İster sıcak sıcak, ister soğuduktan sonra yanında dondurma önerisi ile tüketin. Adını kendimiz koyduğumuz ve 'Aman Allahım' anlamına gelen Mamma Mia'sız geçmiş günlerinize üzülün.

Afiyetle!

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder