1 Eylül 2015 Salı

Bir İtalyan Aşkı; Tiramisu

 Ağzının tadını bilen milletler arasında bayrak taşıyanlardan İtalyanlar, eşsiz tatları ile her ülkenin menüsünde arsa çevirdiler. Her ne kadar çeşitlilik konusunda elimize su dökecek kadar yaratıcı olmasalar da, bu zevkli bir damak tatları olduğu gerçeğini değiştirmez.






















Yemekleri kadar tatlılarıyla da kalbimizi fetheden İtalya'dan sevilen bir tatla geliyoruz açılın;Tiramisu
Hem de öyle yalancı falan değil adam gibi anlı şanlı tiramisu!

Malzemeler: Bir paket Savoiardi (kedi dili) bisküvi, yarım litre süt, iki adet üçü bir arada kahve, 2 yemek kaşığı un, bir bardak toz şeker paket şekerli vanilin, 2 yumurta sarısı, kakao, bir paket labne peyniri

Şimdi önlüğünüzü giyin, mutfakta esen İtalya rüzgarlarıyla mutfağınıza müzik, tatlınıza sevgi katın!







İlk işlem muhallebiyi pişirmek olacak sevgili gönül dostları. Yarım litre süt, bir bardak toz seker, iki yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un ve bir paket vanilyayı tencerede çırpıcıyı elden bırakmadan pişiriyoruz. Epeyce kaynayıp özdeşleşince ocaktan alıp bir paket labne peynirini ekleyin çırpıştırmaya devam edin ve kenara soğumaya bırakın. Yarım bardak sıcak suda kahveyi eritin bir içerisine yarım bardaktan biraz fazla süt ve bir paket vanilini ekleyin. Kare bir borcamı sudan geçirip dibine bir kepçe muhallebi dökün ve yayın. Ardından kahveli süte batırdığınız savoiardileri dizin. Üzerine muhallebiden bir kat dökün, yine kahveli bisküvi ve yine muhallebi ile final yapın. küçük bir çay süzgecine kakaoyu doldurarak diğer elinizin avuç içine vurarak aheste aheste süzülen kakaoyla pastanızın üzerini kaplayın. Bu arada fon müziğiniz size ritim konusunda yardımcı olacak,keyfinize keyif katacak.






Tiramisuyu en az 45 dakika kadar dolapta dinlendirip soğutun. O soğuyana kadar hızınızı alamayıp "Ben bir de makarna yaparım kiiii!! derseniz önerilerimize göz atabilirsiniz: Afiyetle efenim, Buon Appetito!


http://bunubitat.blogspot.com.tr/2015/08/makarnann-bilinmeyen-yuzu.html

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız.
Teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder