4 Eylül 2015 Cuma

Kalorisi az,lezzeti çok; Limon Soslu Tavuk!

Hamaratlığınız tuttu, "Mutfağa gireyim, yemek yapayım." dediniz. Ya da kız arkadaşınız/eşinize Issız Adam çekiciliğinde bir akşam sunmayı planladınız. Belki yeni evlisiniz ve yemeğe misafir gelecek. Belki de hiç birinde sizi tutturamadık.İhtimallerle ömrünüzün geri kalanını tüketmeyelim ve hem çok sağlıklı,hafif hem de çok pratik bir tavsiye sunalım: Limon Soslu Tavuk!



Gereken malzemeleri arz ediyorum;

Sofrada "Eline sağlık" diyecek kişi sayısına eşdeğer sayıda bonfile tavuk göğsü,
Ortalama iki kişilik sos için : Bir limon,bir su bardağından biraz eksik süt,bir yemek kaşığı un,bir yemek kaşığı tereyağı, bir kaç tane karabiber ve bir iki dal maydonoz

Yemek yaparken bunu bi dinleyin önerilerimizin müdavimlerine özel bir parçayla başlıyoruz.
(Bu sarmadıysa Dilberay ablamız hacıyı çarşıya göndermiştir çoktan bi sorun isterseniz.:)  )



Çok çene yaptık haydi başlıyoruz!



Efenim biz tavuğumuzu tost makinesinde yağsız ızgara yaptık. "Ne o öyle kuru kuru yaaa!?" tepkisini anında yapıştırdıysanız biraz yağ ile tavada kızartabilir, kendinizden bir şeyler katmak isterseniz de elektirikli ızgara, efendime söyleyeyim fırın falan orası size kalmış. Tavuk pişerken, rendelediğiniz limon kabuklarını,doğranmış maydonozu ve ezdiğiniz tane karabiberleri tavada eriyen tereyağına ekleyin efenim...





















Yarım limonun suyu, süt ve unu içine yemeğin tuzunu da eklediğiniz ufak bir kasede çırpın ve tavaya ekleyin. (Süt ve un kullanmak istemeyenler burada hazır paket kremayı tercih edebilirler.)Yaklaşık beş dakika kadar kaynayıp koyulaşan sosu pişen tavuğunuzun üzerine ekleyin ve harikalar yaratmış olmanın keyfini çıkarın. "Bu kadar çabuk mu bitti yiaaa, mutfakta iyiydik?" diye düşünenler bir parça dil peyniri ekleyip tavuğu bi fırınlasınlar.

Afiyetle!
























Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir.
İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder