28 Eylül 2015 Pazartesi

Tencerede Su Böreği " Anne tariflerinden "

Çünkü gayet basit! Baya bildiğin basit!


Evet su böreği deyince akla baya karışıklı..zorlu..dev fırınlı fizik denklemli bir çaresizlik gelebilir..

....ama gel gör ki su böreği adını haketmiyormuş arkadaş çok basit ve of.. inanılmaz lezzetli..

Annem evde börek yapınca takipçilerimize kokusu gider canları çeker.. kesin paylaşmalıyım dedim.. bunu duyan annem, böreğe bize attığı bakışlardan daha güzel bakışlar atarak birden kah domatescikler serpiştirdi kah nar ekşisi ile süsledi...çok özendi .. yani bize değil sizlerle paylaşma konusu geçince pek bir özendi.. ve böylece..

 " Tencerede Su Böreği " tarifi anam babam ev masamızdan buralara siz lezzet avcısı takipçilerimizin önüne seriliverdi..

Peki nasıl yapacağız? Hadi başlayalım..

Önce neler lazım bir bakalım..

İlk olarak oldukça basit bir şekilde günümüz market zincirlerinde kolayca rastlayabileceğiniz su böreği yufkasını alıyoruz.. Akabinde isteğe göre rendelenmiş kaşar veya beyaz peynir ve maydanoz karışımını kenarda bekletiyoruz..



























Bir tatlı kaşığı tuzu yayvan bir tencerenin içerisinde ekleyip üzerine yarısına kadar dolacak şekilde kaynar su ekliyoruz.. Başka genişçe bir tencereye de çok kısık ateşte hafif tereyağ gezdirip ocaktan aldıktan sonra bekletirken yufkaların ilkini hemen kaynar suya batırıp iki dakika pişirip direk soğuk sudan geçiriyoruz..Kısık ateşte beklettiğimiz ve önceden hazırladığımız tereyağlı tencereye seriyoruz güzelce ve üzerine yine tereyağ gezdiriyoruz..Aynı şekilde ikinci kat içinde pişir soğut uygulayıp devam ediyoruz ve yine bir kat tereyağ gezdiriyoruz.. Üçüncü katı sermeden önce hazırladığımız kaşar-maydanoz ya da beyaz peynir-maydanoz ikilisinden göz kararınca koyacağınız kadarını ikinci katın üzerine serpip eşit bir şekilde dağıtıyoruz.. Şimdi de diğer katlarımızı aynı işlemlerden geçirip devam ediyoruz..

Son kat bittikten sonra en son katın üzerine bir adet yumurta sarısını gezdirip kısık ateşte kapağı kapalı halde pişiriyoruz.. Her iki tarafı da tencere kapağı vasıtası ile alt üst yapıp çevirerek sırayla pişiriyoruz.. Altın sarısı bir güzellik görünceye kadar işlemi ortalama 30-40 kadar devam ettirip afiyetle yiyoruz!!

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder