8 Eylül 2015 Salı

Beytinin Pabucu Dama Atıldı; Yoğurtlu Tantuni!




"Çıtır çıtır, yağa batır,midene yatır, evine götür, tantuni ayran gerisi yalan!" demiş bir halk kahramanı... Tantuni pişirme şekliyle, tadıyla, hafifliğiyle, limonuyla, acısıyla damaklarımıza taht kurmuş bir Türk fast food u olmuş durumda. Memleketi Mersin olan, ama tadı şehir sınırlarını aşarak ulusal bir lezzet haline gelen tantuninin beytiye hürmetler sunan versiyonuyla tanıştırıyoruz sizleri;
Yoğurtlu Tantuni!

Kendisi yine memleketi Mersin'de denenmiş, çoğunluk tarafından beğenilen yoğurtlu tantuni için önce et mi tavuk mu istediğinize karar verin. Bizim tercihimiz tavuktan yana oldu. Zira etlisine el uzatıp beytiye saygısızlık etmek istemedik.



Malzemeler; tavuk göğsü, kırmızı ve yeşil biber,damağınızın sevdiği bolca baharat, tortilla ya da lavaş ekmek,yoğurt,tereyağı,maydonoz

Tavukları ister kendiniz, ister aldığınız kasap minnak minnak doğruyor ve tavanın ilk kahramanları tavuklar oluyor. Biberler de hafif kızaran tavuğun yanında aynı minnaklıkta yerini alıyor. Baharatını eklediğiniz tavaya son olarak doğranmış domates ve ince ince kıyılmış maydonoz dahil oluyor. Ekmekleri fırında bir iki dakika ısıtmanız sarma aşamasında işinize yarayabilir. Tavuk içini koyup rulo halinde sardığınız ekmekleri iki parmak uzunluğunda keserek servis tabağına yerleştirin efenim. Üzerine çırptığınız yoğurdu; ki sarımsaklı olanı lezzete lezzet katar ekleyin. Küçük bir sos tenceresinde kırmızı pul biber ve kuru naneyi tereyağı ile bir dakika kadar kavurun. Tereyağlı sosu final vuruşu olarak yemeğin üzerine gezdirin.

 Afiyetle!

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder