28 Aralık 2015 Pazartesi

Ananaslı Tavuk

                                                   
 'Yemek dediğin sebzeyle yapılır canım, meyve de neymiş yemeğin içinde?' demeyin. Erzincan'ın elma dolmasını, Gaziantep'in yeni dünya kebabını yemediyseniz hele hiç demeyin. Meyvelerin özellikle et ve tavuk yemeklerinden kullanımı Osmanlı mutfağında da oldukça yaygındır ki özellikle kayısılı et yemekleri denemeye değerdir. Lafı daha fazla dolandırmayalım. Sunumuyla Hawaii'de hissettiren, egzotik ve lezzetli bir tat: Ananaslı Tavuk!

                                                                                                             

İki porsiyon için; Bir adet ananas, 300 gr tavuk, bir adet kırmızı kapya biber, tuz, zeytinyağı 
                                                                                            Bu çok basit ve özel tarifte ilk olarak tavukları kuş başından biraz daha büyük şekilde doğrayarak zeytinyağı eklediğiniz tavaya atıyoruz. Biz sunum için ananasın dışını da kullanacağımız için ikiye bölerek iç kısmını oyup aldık ama arzu ederseniz ya da ben uğraşamam onla şimdi derseniz normal ananası doğrayıp kullanabilirsiniz. Tavuklar nar gibi kızarınca doğranmış kırmızı biberi ve dilimlediğimiz ananası ekliyoruz. Beş dakika daha soteledikten sonra sunum için hazırız demektir.

Ayrıca bu kadarıyla yetinmem diyenler, bu aşamadan itibaren soya sosu, krema veya kekik, kimyon, fesleğen gibi denemeler yapabilirler.


Afiyetle!



Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmak yasaktır.
Teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder