2 Aralık 2015 Çarşamba

Küllerinden Doğan Kurabiye; Küllü Kurabiye

Kış kapıya dayandı, battaniye altına girip camdan yağmuru\karı izleme sezonu açılıyor. Soğuk günlerde sıcacık çay, kahve,sahlep battaniyeli günlere eşlik ederken, onlara eşlik edecek bir kurabiyeye hangimiz hayır diyebiliriz. Beş çayı atıştırmalıklarına küllerinden doğan bir kurabiye ekliyoruz. Kendisi çay kahve yanına mükemmel bir refakatçi görevi görecek olmasının yanı sıra irmik ve hindistan cevizinin karşı koyulmaz buluşması, onu kitaplı kahveli instagram fotoğraflarından çok daha öteye götürüyor. Küllerinden doğan bir kahramanla tanışmak için kolları sıvıyoruz.



Malzemeler; Yarım paket margarin, 100 gr tereyağı, bir adet yumurta, bir bardak toz şeker, bir çay bardağı irmik, bir çay bardağı hindistan cevizi, bir paket şekerli vanilin, bir paket kabartma tozu, bir su bardağı pudra şekeri, iki yemek kaşığı kakao, alabildiği kadar un (yaklaşık üç su bardağı)


Yumurtayı ve toz şekeri yoğurma kabında birbirine çırpıştırdıktan sonra oda sıcaklığındaki margarin ve tereyağını ekleyip yoğurmaya devam edin. Ardından irmik, hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip en son unu ve kabartma tozunu üzerine eleyerek ilave edin. Hamuru yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Toparlanmazsa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak yerleştirip 180 dereceyi gösteren fırınınızda yaklaşık yirmi dakika pişirin. Üstü hafif pembeleşen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın. Bu esnada bir kasede kakao ve pudra şekerini karıştırarak elde ettiğimiz kül görünümlü harcı kurabiyelerin üstünü küçük biz süzgeç yardımıyla serpiştirin. Küllü kurabiyeler servise hazır. Afiyetle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder