28 Aralık 2015 Pazartesi

Dereotlu Avokado Salatası



Kendisi aslen Meksikalı, tabii oralarda timsah armudu adıyla biliniyor. B,E ve K vitaminlerinin yoğun miktarda bulunduğu ve muzdan yüzde 35 daha fazla potasyum içeren avokadodan bahsediyoruz pek tabii... Ülkemizde Akdeniz Bölgesi'nde bolca yetişen bu besleyici güzelliğin özel bir tarifiyle karşınızdayız: Dereotlu Avokado Salatası!




Yumurta bile kıramayanlar iş başına, inanılmaz kolay ama bir o kadar da havalı bir salata yapıyoruz. Meksika topraklarından gelen avokadonun memleket ezgileriyle başlıyoruz:



Malzemeler: İri ise bir, normal ebattaysa iki adet olgunlaşmış avokado, yarım demet dereotu, zeytinyağı, limon, tuz, bir diş sarımsak

Avokadonun kabuklarını soyuyoruz. İkiye bölerek çekirdeğini çıkarıyoruz. Kullandığımız avokadonun çatalla ezilebilecek yumuşaklıkta olması bu tarif için önemli. Karıştırma kabına avokadoyu alarak çatalla eziyoruz. Ardından içerisine ince ince kıydığımız dereotunu, çok ince doğradığımız sarımsağı, tuzu, yarım limonun suyunu ve iki yemek kaşığı zeytinyağını ilave ederek iyiyce karıştırıyoruz. Servis için kullanacağınız meze tabağına alarak kendisini süsleyebilirsiniz. Meze olarak tüketebileceğiniz gibi, haşladığınız sıcak makarnaya biraz da kaşar peyniri ile ekleyerek makarna sosu olarak ta kullanabilirsiniz. Afiyetle!

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmak yasaktır. Teşekkür ederiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder