28 Aralık 2015 Pazartesi

Bal Kabaklı Humus


Mezeler dosyasına iddialı bir tarif ekliyoruz bayanlar baylar! Ordövr tabaklarının demirbaşlarından olan humusun çok daha renkli ve merak uyandıran bir versiyonuyla karşı karşıyayız. Tatlısı ve çorbasından sonra bal kabağı bu kez meze oldu. Rengiyle aklınızı çelecek, tadıyla damağınızı şenlendirecek bir tat; Bal Kabaklı Humus!




Yapılışı son derece basit olan bu tarifte bal kabağı, tahin ve kimyonun uyumuna bayılacaksınız.

Malzemeler; Yarım kilo bal kabağı, yarım su bardağı tahin, yarım limon suyu, bir yemek kaşığı kimyon, tuz,sarımsak

Rengiyle sofrada gülümseyecek olan mezemizin ilk aşamasında bal kabaklarını küçük küpler halinde keserek bir yemek kaşığı yağ, bir çay kaşığı tuz ve dövülmüş bir diş sarımsak ekleyerek kavuruyoruz. Yarım çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak beş on dakika kadar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Püre haline gelen bal kabağını blendera alarak üzerine yarım su bardağı tahini, limon suyunu ve kimyonu ekliyoruz. Blenderda tüm malzemenin birbirine karışmasını sağlıyoruz. Blender kullanmak istemeyenler derin bir karıştırma kabında ezici yardımıyla da aynı sonucu alabilir. Daha katı bir meze için yarım su bardağı haşlanmış ve kabukları ayıklanmış nohut eklenebilir. balkabaklı humusu bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyetle!

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmayınız. Teşekkür ederiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder