28 Aralık 2015 Pazartesi

Kırmızı Lahana Ezmesi


Yazın meyve sebze bolluğu olsa da kış ayında içimizi ısıtan sebzelerin yeri çok başka. Kış aylarında salataların vazgeçilmezi haline gelen kırmızı lahana, bir diğer adıyla kara lahana, gerek turşusuyla, gerekse salataya kattığı görselliğiyle can dostumuz oluyor. Ay ışığında büyümesi ve mor rengi ile sebzelerin en yararlısı olan lahana, düşük kalori ve içerdiği yüksek lif ile canımıza can katıyor. Kırmızı lahananın bir çok bilinen tarifi var, ancak biz bugün çok farklı bir yorum katıyoruz. Aslında kendisi kebap mezesi olarak bilinse de neredeyse her yemeğin yanına yakışıyor.


Malzemeler: orta boy bir adet kırmızı lahana, bir adet kuru soğan, bir yemek kaşığı domates salçası, yarım demet maydonoz, zeytinyağı, tuz ve limon

İlk aşamada lahanayı olabildiğinde küçük şekilde doğruyoruz. Rende işlemi bıçakla aynı etkiyi vermeyeceğinden sabırla doğramak en önemli detay olarak öne çıkıyor. Geniş bir salata kasesine aldığımız doğranmış lahanayı, yine çok ince doğranmış kuru soğanlar takip ediyor. Maydonozu da ince ince kıyıp ilave ettikten sonra, salça, zeytinyağı,tuz ve limon ekliyoruz. Bu mezenin tadını veren elinizin lezzeti olacak. Tüm malzeme bir araya geldikten sonra salatayı bir elinizle güzelce yoğurup tüm malzemeyi karıştırın. Tadının damaklarınıza şaşkınlık vereceği kırmızı lahana ezmesi servise hazır. Afiyetle!

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmak yasaktır. Teşekkür ederiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder