28 Aralık 2015 Pazartesi

Kestaneli Safranlı Pilav


Sırf kestane yemek için kışın gelmesini bekleyenler, sade pilavdan sıkılanlar, yeni tatlara açık olanlar,  baylar bayanlar, merdivenden kayanlar bir adım öne çıksın! Bir pilav düşünün ki, içinde nar gibi kestane, altın sarısı rengiyle safran ve tane tane pirinç var. Yeni yılda ustalıkla sergileyeceğiniz sofralarınızda ekstra puanlar almanızı sağlayacak bir tarif: Kestaneli Safranlı Pilav!




Malzemeler: 2 su bardağı pirinç, 200 gr kestane, bir tatlı kaşığı safran ya da zerdeçal, üç su bardağı su, isteye göre dolmalık fıstık ve kuş üzümü,bir adet kırmızı kapya biber

'Pilav yapan her şeyi yapar.' der bir atasözü... Pilav yapmanın aslında kafana büyütülecek bir zorluğu yok. Doğru malzeme, doğru miktar ve yavaş pişmesi olayı özetliyor. Her ne ise biz konumuza geri dönelim. Pirinci yıkayıp sıcak ve tuzlu suda beklemeye koyarken ortasına bir çizik atıp yıkadığımız kestaneleri ister fırında ister ocakta pişiriyoruz. Bu arada çizik attıktan sonra yıkamamızın nedeni arasına giren suyun kestaneyi daha güzel pişirerek kabuklarının kolay soyulmasını sağlamak içindir bu da burada bir dursun diyelim. Tencereye sıvıyağı ekleyip ayıkladığımız kestaneleri, safranı(yoksa zerdeçalı), ince kıydığımız kırmızı biberi ve isteğe göre birer tutam dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyerek kavuruyoruz. Bu sırada yıkayıp iyice süzdüğümüz pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçler birbirinden iyice ayrılıp kavrulunca üç su bardağı suyu, bir tatlı kaşığı tuzu ve dolu dolu bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırarak kapağını kapatıyoruz. Su kaynadıktan sonra ocağı maksimum derecede kısarak 20 dakika kadar pişiriyoruz. Altın sarısı renginde kestaneli pilavımız hazırdır efenim. Afiyetle!

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmak yasaktır. Teşekkür ederiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder