28 Aralık 2015 Pazartesi

Paçanga Böreği



Yılbaşı deyince çam ağaçları, kırmızı süsler, Noel Baba gelir akla, bir de paçanga böreği. Yılbaşı sofralarının vazgeçilemez ara sıcağıdır kendisi. Kim, ne zaman dahil etmiş menüye bilinmez ama paçanga böreği olmadan 10'dan geriye sayılmaz desek yeridir. Yapımı oldukça kolay olmasının yanı sıra içerisinde bulunan pastırma ile yılbaşı adetini bizim kültürümüze uyarlamaya çalışması da cabasıdır. Eee madem öyle başlayalım. Bir yılbaşı klasiği: Paçanga Böreği!

Börek deyip geçmedik bir de dansını bulduk. Müziği mutfağınıza neşe katsın, başlıyoruz!



  • Malzemeler: (Dört kişilik) 100 gr pastırma, bir adet iri domates, üç adet yeşil biber, 200 gr kaşar peyniri, bir adet yufka, yarım çay bardağı zeytinyağı, 50 gr tereyağı


Yufkayı dörde bölerek başlıyoruz. İç harcı doğranmış pastırma, ince kıyılmış biber ve içerisindeki sulu kısmı alınarak doğranmış domatese dahil olan kaşar peyniri oluşturuyor. Böldüğümüz her bir üçgen parçayı önce birbiriyle karıştırdığımız zeytinyağı ve tereyağı ikilisiyle yağlıyoruz. Daha sonra en geniş kısmına harcı koyup önce kenarları ardından uç kısmını katlayıp sigara böreği gibi sarıyoruz. Boyut olarak büyük bir sigara böreği olan paçangayı çok sıkı sarmamaya dikkat edin ki malzeme rahat rahat yufkaya işlesin. Böreklerin üst kısımlarını da yağlayarak 180 dereceyi gören fırında yaklaşık 30 dakika nar gibi kızartıyoruz.Arzu ederseniz yufkayı yağlamadan hazırlayarak yağda da kızartabilirsiniz. Ama biz daha hafif bir yöntem kullanarak fırına vermeyi tercih ettik. Yemek öncesi ara sıcak olarak sıcak sıcak tüketin, Afiyetle!

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmak yasaktır. Teşekkür ederiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder