23 Aralık 2015 Çarşamba

Ev Yapımı Çikolatalı Sufle!


Çikolata krizlerine anında çözüm üretecek, özel sofraların final vuruşu olacak, hazırlaması pratik, tadı olay bir tarifle lezzet yolculuğuna devam ediyoruz. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif ile çat kapı misafire, tatlı krizine, film yanına, davet sofrasına anında çözüm üretebilirsiniz. Kimsenin hayır diyemeyeceği sıcak ve akışkan bir tatlı; Çikolatalı Sufle!


Dört kişilik sufle için Malzemeler: 100 gr bitter çikolata, 3 yumurta, yarım su bardağı un, yarım su bardağı toz şeker, iki yemek kaşığı tereyağı


Çikolatalı suflenin en önemli olayı sıcak fırına girip kabarması olacaktır. Bu yüzden ilk olarak fırını 220 dereceye ayarlayarak işe koyuluyoruz. Tereyağı ve çikolatayı küçük bir tavada eritiyoruz. Eriyen karışıma unu ekleyip karıştırıyoruz. Ayrı bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri önce düşük, sonra yüksek ayarda mikserle iyice kabarana kadar çırpıyoruz. Çikolatalı karışımı yumurtaya ekleyerek bir dakika kadar daha çırpıyoruz. Yağladığımız sufle kaplarına bölüştürdükten sonra sıcak fırına sürdüğümüz sufleler, yedi sekiz dakika sonra hazır. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyetle!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder