'Yemek dediğin sebzeyle yapılır canım, meyve de neymiş yemeğin içinde?' demeyin. Erzincan'ın elma dolmasını, Gaziantep'in yeni dünya kebabını yemediyseniz hele hiç demeyin. Meyvelerin özellikle et ve tavuk yemeklerinden kullanımı Osmanlı mutfağında da oldukça yaygındır ki özellikle kayısılı et yemekleri denemeye değerdir. Lafı daha fazla dolandırmayalım. Sunumuyla Hawaii'de hissettiren, egzotik ve lezzetli bir tat: Ananaslı Tavuk!
İki porsiyon için; Bir adet ananas, 300 gr tavuk, bir adet kırmızı kapya biber, tuz, zeytinyağı
Ayrıca bu kadarıyla yetinmem diyenler, bu aşamadan itibaren soya sosu, krema veya kekik, kimyon, fesleğen gibi denemeler yapabilirler.
Afiyetle!

Fotoğrafların ve yazının hakları tarafımıza aittir. İzinsiz kullanmak yasaktır.
Teşekkür ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder